The ipaddies

Irish music Paddies

Biografie

The ipaddies (voorheen Bard&Company) bestaan sinds 2011 toen zanger Niek Hermsen en fluitist Rob Stemedrink een Iers folk duo zijn gestart. In 2014 sloot violist Camille Clason zich aan bij de band en in 2015 melde bassist Arjan Paans zich. In 2018 is ook violist Arjan Lamaker toegetreden en is de bandnaam gewijzigd naar "The ipaddies". De reden om de bandnaam "Bard & Company" te wijzigen is dat deze wat onhandig was in het gebruik en qua herkenbaarheid niet direct de link legt naar de Ierse folk muziek.

Door de jaren heen hebben de ipaddies een repertoire opgebouwd van meer dan 80 Ierse en schotse songs en kunnen wij een avondvullend programma verzorgen. Omdat wij het belangrijk vinden dat degene die de ipaddies boekt na afloop van een optreden een zeer tevreden gevoel moet hebben, passen wij ons aan en spelen wij indien gewenst op de achtergrond met beperkte versterking of geheel versterkt (met eigen PA) op de voorgrond en alles wat daar tussen zit.

In 2017 hebben de ipaddies in de PARS muziekstudio in Milsbeek hun 1e Cd opgenomen. In eerste instantie was het de bedoeling om 2 of 3 liedjes op te nemen voor demo doeleinden, maar aan het einde van de opname dag waren er 10 songs opgenomen. Te veel en te mooi om alleen maar als demo te gebruiken en dus is besloten deze opnamens uit te brengen op Cd. De Cd heeft als titel "Playground" omdat het spelen en opnemen in de PARS studio van Paul Adriaansens aanvoelde als spelen in een speeltuin. De Cd is uiteraard te koop bij optredens maar ook te bestellen via het contactformulier.

Bandleden

Niek Hermsen

Niek Hermsen heeft een grote voorliefde voor Ierse folk muziek. In de jaren 80 schreef hij enkele rock&roll nummers die door het Belgische platenlabel Mc records op vinyl zijn uitgebracht. Niek speelde enkele jaren in het gitaarduo "Strange Brew" Vanaf 2008 heeft hij zich volledig gerricht op de Ierse folk muziek.

 Zang / gitaar

 

Rob Stemerdink

Rob Stemerdink is een enthousiaste Ierse sessie muzikant en multi instrumentalist. Hij speelt naast diverse whistles ook nog concertina, gitaar, basgitaar en bodhran. Rob was begeleidingsmuzikant en zanger van het Ierse koor "Doolin" en speelde ook in Shamrock Chevy.

Ierse whistles / concertina / bodhran / gitaar 

 


Camille Clason

Camille Clason speelt vele soorten muziek waaronder dus ook Ierse folk. Camille heeft in diverse bands gespeeld zoals o.a. Stac Polly en speelt ook nog in "het Gezelschap".

 Viool / alt viool

 

 

Arjan Paans

Arjan Paans is bassist en heeft in diverse pop-rockbands gespeel. Sinds 2015 heeft hij de Ierse muziek ontdekt. Arjan bouwt daarnaast al zijn instrumenten zelf.

 Basgitaar / stompbox / zang Arjan Lamaker

Arjan Lamaker is violist en heeft zijn hele leven al klassieke muziek gespeeld. Arjan speelt als begeleidingsmuzikant in een musical ensemble en sinds 2018 nu ook Ierse folk muziek.

Viool / basgitaar