The ipaddies

 Irish folk music 

Biografie

The ipaddies bestaan sinds 2011 toen zanger Niek Hermsen en fluitist Rob Stemedrink een Iers folk duo zijn gestart. In 2015 melde bassist Arjan Paans zich en in 2018 is ook violist Arjan Lamaker toegetreden. De naam ipaddies staat voor Ierse muziek makende mannen.

Door de jaren heen hebben de ipaddies een repertoire opgebouwd van meer dan 80 Ierse en schotse songs, jigs en reels en kunnen wij een avondvullend programma verzorgen. Avondvullend wil zeggen meer dan 2,5 uur genieten van de Ierse muziek. Omdat wij het belangrijk vinden dat degene die de ipaddies boekt na afloop van een optreden een zeer tevreden gevoel moet hebben, passen wij ons aan en spelen wij indien gewenst geheel akoestisch, met beperkte versterking of geheel versterkt met eigen PA.

The ipaddies hebben in 2023 de EP Highlights opgenomen en uitgebracht. Deze EP is te beluisteren op de diverse streamingdiensten zoals Spotify maar ook als USB stick te verkrijgen. In 2017 hebben de ipaddies in de PARS muziekstudio in Milsbeek hun 1e Cd opgenomen. De  USB stick en Cd is uiteraard te koop bij optredens maar ook te bestellen via het contactformulier.

Bandleden

Niek Hermsen

Niek Hermsen heeft een grote voorliefde voor Ierse folk muziek. In de jaren 80 schreef hij enkele rock&roll nummers die door het Belgische platenlabel Mc records op vinyl zijn uitgebracht. Niek speelde enkele jaren in het gitaarduo "Strange Brew" Vanaf 2008 heeft hij zich volledig gericht op de Ierse folk muziek.

 Zang / gitaar

 

Rob Stemerdink

Rob Stemerdink is een enthousiaste Ierse sessie muzikant en multi instrumentalist. Hij speelt naast diverse whistles ook nog concertina, gitaar, basgitaar en bodhran. Rob was begeleidingsmuzikant en zanger van het Ierse koor "Doolin" en speelde ook in Shamrock Chevy.

Ierse whistles / concertina / bodhran / gitaar / banjo

 

Arjan Paans

Arjan Paans is bassist en heeft in diverse pop-rockbands gespeel. Sinds 2015 heeft hij de Ierse muziek ontdekt. Arjan bouwt daarnaast al zijn instrumenten zelf.

 Basgitaar / stompbox / zang Arjan Lamaker

Arjan Lamaker is violist en heeft zijn hele leven al klassieke muziek gespeeld. Arjan speelt als begeleidingsmuzikant in een musical ensemble en sinds 2018 nu ook Ierse folk muziek.

Viool / basgitaar